Радвам се да се завърна отново в България. Това каза 42-ият

...
Радвам се да се завърна отново в България. Това каза 42-ият
Коментари Харесай

Бил Клинтън в България: Радвам се да се завърна отново

Радвам се да се завърна още веднъж в България.  Това сподели 42-ият президент на САЩ  Бил   Клинтън  на обществена лекция пред студенти на тематика " Корпоративно обществено въздействие върху бъдещите генерации " в Националния замък на културата.

Той означи, че е бил в страната ни с изключение на през 1999 година, през 2005 година, когато е бил поканен да взе участие в конференция. " Спомням си визитата си през 1999 година, имаше страховит протест пред храм-паметник  „ Александър Невски “. Имаше 30-40 хиляди души и беше необикновено ", посичи Клинтън. 

Тук има проблеми. Но, когато погледна обратно, когато аз станах президент, имаше назряващ спор в  Босна , където повече от 200 000 души бяха убити, имаше повече от два милиона бежанци. Тогава имаше и различен проблем – в  Косово , разяснява той. По думите му, в целия  балкански район  е имало назряващо напрежение.
Прочетете още
Клинтън означи, че по това време е имало и проблем и в  Северна   Ирландия , който продължавал от 1969 година Той уточни, че се е върнал от  Белфаст  преди седмица, когато е бил там за честването на 25-ата годишнина от тяхното съглашение за мир. Само 35% от  мирните споразумения  просъществуват повече от 10 години, означи той. 

Според него минаваме през интервал и във всеки миг на  човешката   история  има линии, които ни разделят. Нещата се случват, тъй като животът не е съвършен, посочи той. 
Има интервал на интензивна икономическа, обществена и културна смяна на фона на  световна стопанска система , която е довела до беднотия повече хора от преди, само че в същото време е насърчила по-строги икономии, уточни Клинтън. По думите му и  Брекзит  е имал световен резултат. 

Като аргументи за протичащото се Клинтън посочи  икономическата рецесия от 2008 година , която по думите му е засегнала целия свят и е била извънредно тежка. Отне ни дълго, с цел да се възстановим, повече от естествена криза, означи той. 

Второ, считам, че в действителност има голяма разлика в  икономическите възможности  и достъпа до  обучение , опазване на здравето, сподели Клинтън. Според него това е ядосало доста хора и сложило въпроса пред тях дали децата им ще имат по-добро бъдеще. 

Клинтън означи още, че осведомителните ни системи са изправени пред  революцията на обществените мрежи . Когато започнах да се занимавам с политика, всеки град си имаше личен вестник и радиостанция, а в този момент те са на изгубване, посочи той. 

По думите му има проблем и с достоверността на информацията, показва Българска телеграфна агенция.

В края на лекцията Клинтън посъветва студентите да не се опасяват да седнат на масата за  преговорите  и да се занимават с политика. По думите му на никой не му е писано да бъде „ сполучлив “, само че той има средствата, инструментите и опциите, с цел да го реализира. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР